مدیر کل دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت حیات وحش، جناب آقای شهاب الدین منتظمی گفت: سرشماری های انجام شده در جزیره کیش و جزیره خارک نشان می دهد که آهوان این جزایر در حال افزایش می باشد و برای جلوگیری از آسیب به اکوسیستم و از بین رفتن پوشش گیاهی، سرریز جمعیت آهوان این جزایر به تعدادی از مراکز مجاز و تایید شده انتقال می یابند.
دلیل انتقال آهوان کیش به مراکز تکثیر و پرورش
وی در ادامه افزود: چنانچه این آهوان به مکانی دیگر منتقل نشوند به دلیل فقر پوشش گیاهی این منطقه، ممکن است که در این زیستگاه تلف شوند، زیرا شرایط اقلیمی این منطقه و هم چنین کمبود میزان بارندگی و نامناسب بودن زمان بارش موجب کاهش تولیدات علوفه ای خوش خوراک آهوان می شود و همین موضوع موجب می شود که در تابستان آینده، آهوان به دلیل تغذیه، بیمار شوند به همین دلیل پیشنهاد کردیم که با توجه به مراکز تکثیر و پرورش مجاز در کشور منتقل شوند.
ازدیاد آهو در جزیره کیش موجب بروز مشکلاتی در فرودگاه کیش شده است که نیازمند برنامه ریزی بسیار فوری احساس می شود، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هدف از انتقال این آهوان علاوه بر حفاظت از محیط زیست جلوگیری از درون آمیزی جمعیت ها و تحقیق و پژوهش در این مورد می باشد که با انتقال این گونه موجودات بانک ذخیره ژنی به وجود خواهد آمد که فرصت بسیار خوبی برای دانشجویان و محققان خواهد بود.
دلیل افزایش تعداد آهوان در جزیره کیش چیست؟
سال 1363، تعداد 30 راس آهو برای حمایت از تکثیر آهوی ایرانی و افزودن جذابیت های جزیره کیش با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست از سمت جزیره خارک به کیش منتقل شدند و اکنون نیز بیشتر از سایر مناطق در شرق و جنوب جزیره این آهوان به صورت گله ای دیده می شوند. جالب است بدانید که دوره بارداری این نوع آهوان 5 تا 6 ماه می باشد و تنها 11 سال عمر می کنند و به علت شکار بی رویه در معرض انقراض بوده است.