logo

امکانات و استاندارد هتل ها با ستاره‌ها و درجات مختلف

در این مقاله امکانات و  استاندارد‌های مربوط به هتل‌ها در قسمت صبحانه، پذیرش، رستوران و فضای عمومی به طور کامل بیان خواهد شد.

سرو صبحانه در هتل‌های یک ستاره

صبحانه هتل

  • حداقل فهرست ارائه شده در هتل‌های یک ستاره  شامل چای، پنیر و کره، مربا و نان می باشد.
  • موارد ذکر شده در هتل ها در هر درجه و سطحی الزامی بوده. همچنین وجود نان داغ نیز از ملزومات سرو صبحانه در هتل ها است.
  • غذاهای گرم ارائه شده در وعده صبحانه باید با دمای مناسب در اختیار مهمان قرار بگیرد.
  • صبحانه در هتل ها باید از موارد بسیار با کیفیت و تازه تهیه شود و این موضوع برای صاحبان هتل همچنین میهمانان اهمیت بسیار زیادی دارد.

سرو صبحانه در هتل‌های دو ستاره

صبحانه هتل

موارد ذکر شده در هتل های یک ستاره باید در هتل های دو ستاره نیز رعایت شده و مهارت بیشتری در سرو صبحانه بکار گرفته شود.

 سرو صبحانه در هتل‌های سه ستاره

صبحانه هتل

  • سرو صبحانه در هتل‌های سه ستاره باید ترکیبی از موارد گرم و سرد همراه با صبحانه سبک مانند مربا، قهوه، چای و... باشد.
  • کیفیت غذاها و نحوه پخت و آماده سازی آنها اهمیت بیشتری نسبت به تنوع آنها دارد بنابراین به این موضوع باید توجه بیشتری نشان داد.
  • در هر وعده غذایی آماده شده حداقل یک غذای گیاهی وجود داشته باشد و یا اگر مهمان درخواست غذای گیاهی داشتند شرایط فراهم نمودن آن مهیا باشد.

سرو صبحانه در هتل‌های چهارستاره

صبحانه هتل

  • مجموعه از صبحانه های گرم و سرد در کنار یکدیگر الزامی است و مواردی از جمله: کره، مربا، مارمالاد، قهوه، چای با کیفیت بسیار بالا در منو وجود دارد.
  • کیفیت و تازگی مواد اولیه در صبحانه های گرم و سرد اهمیت بسیار زیادی نسبت به تنوع آنها دارد.

سرو صبحانه در هتل‌های پنج ستاره

صبحانه هتل

  • امکان سرو صبحانه به صورت سلف سرویس وجود دارد. در صورتی که مهمان تقاضای میزبانی داشته باشد باید خدمات لازم ارائه شود.
  • موارد ذکر شده در هتل‌های چهار ستاره باید به طور کامل در هتل‌های پنج ستاره لحاظ شود.
  • وجود میوه و آبمیوه ضروری است. همچنین نان های رژیمی نوشیدنی گرم، تخم مرغ، سوسیس و کالباس نیز در وعده صبحانه اهمیت زیادی دارد.
  • سرو صبحانه در هتل‌های پنج ستاره باید در سطح بسیار حرفه ای انجام شود، کیفیت و تنوع در هتل های 5 ستاره با درجات دیگر هتل ها بسیار متفاوت است.
  • کارکنان بخش رستوران باید مهارت های لازم را فرا گرفته باشند و از افراد متخصص در این زمینه استفاده شود.
  •  کیفیت در هتل های 5 ستاره اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به این موارد توجه ویژه داشته باشیم.

فضاهای عمومی در هتل ها

درجه بندی هتل ها در طراحی فضای هتل تاثیر بسزایی دارد. همچنین تعداد میهمانان هتل و تعداد اتاق ها نیز در ساخت و تجهیز فضاهای عمومی در هتل ها اهمیت دارد. اگر فضای طراحی شده متناسب نباشد ممکن است هتل بسیار شلوغ به نظر برسد.

فضای عمومی در هتل‌های یک ستاره

فضای عمومی در هتل ها

فضای عمومی در هتل‌های یک ستاره شامل چند جای محدود برای نشستن است، راحتی و آسایش مسافرین لحاظ شده ولی به طور کلی امکانات و تزئینات محدود است.
می توان فروشگاه ها و مراکز خریدی از جمله: عطر فروشی، گل فروشی، صنایع دستی، جواهرات و ... در هتل ها دایر نمود. ناگفته نماند که وجود فروشگاه در هتل‌های یک تا سه ستاره الزامی نیست.

فضای عمومی در هتل‌های دو ستاره

فضای عمومی در هتل ها

فضاهای عمومی در هتل‌های دو ستاره مانند هتل‌های یک ستاره بوده و همچنین مواردی مانند تزئینات و فضای داخلی نسبت به هتل‌های یک ستاره بهبود یافته اند.

فضای عمومی در هتل‌های سه ستاره

فضای عمومی در هتل ها

به راحتی میهمانان و امکانات مورد نیاز آنها توجه بیشتری می‌شود، تزیینات محیط داخلی و خارجی در سطح حرفه ای و مطابق استاندارد های ذکر شده طراحی می شود.

امکان تبدیل ارز خارجی برای مسافران از نکات مثبت در هتل ها است که می‌تواند برای مسافران لحاظ شود اما الزامی نیست.

فضای عمومی در هتل‌های چهار ستاره

فضای عمومی در هتل ها

  • فضاهای عمومی در هتل‌های چهارستاره عموما دارای طراحی‌های حرفه‌ای تر است فضای در نظر گرفته شده وسیع تر بوده و امکانات بیشتری برای میهمانان ساپورت می‌کند.
  • از امکانات در نظر گرفته شده در هتل‌های چهار ستاره می‌توان به مکانی برای تفریح، خوردن و آشامیدن، ملاقات‌های کاری و تجاری اشاره نمود.
  • وجود صرافی برای تبدیل پول مسافران خارجی واجب است و هتل‌های چهارستاره باید در این زمینه خدمات مورد نیاز را ارائه دهند.
  • خدمات بیشتر ارائه شده در هتل‌های چهارستاره شامل آرایشگاه‌های مردانه و زنانه، غرفه فروش کتاب، خدمات تاکسی، روزنامه، مجلات و فیلم، باجه مربوط به امور بانکی و... بوده و عموما برای میهمانان از اهمیت بالایی برخوردار است.

فضای عمومی در هتل‌های پنج ستاره

فضای عمومی در هتل ها

موارد ذکر شده در هتل‌های چهارستاره و در هتل‌های پنج ستاره نیز صادق است و باید امکانات در سطح حرفه ای تر ارائه شده و تزیینات بسیار لوکس باشد به طوری که تفاوت بین هتل های 4 و 5 ستاره به راحتی قابل تشخیص باشد.
فضای طراحی شده عمومی در هتل‌های پنج ستاره باید برای خوردن، آشامیدن، تفریح کردن و گل آرایی با استاندارد های بین المللی برابر باشد.

پذیرش در هتل‌های یک ستاره

پذیرش

مبلمان برای نشستن میهمانان باید تدارک دیده شود. ممکن است فضای لابی و پذیرش مشترک باشد.
استفاده از میز برای پذیرش مسافران همچنین تعبیه تلفن و زنگ برای خبر دادن به کارکنانی که در لحظه حضور ندارند.

پذیرش در هتل‌های دو ستاره

پذیرش

در صورت وجود فضای کافی بهتر است قسمت پذیرش و لابی جداگانه طراحی شوند و دارای فضای اختصاصی باشند.

پذیرش در هتل‌های سه ستاره

پذیرش

موارد ذکر شده در هتل‌های دو ستاره باید به طور کامل در هتل‌های سه ستاره رعایت شود. همچنین فضای طراحی شده با دکور مناسب برای پذیرش همراه با امکانات مورد نیاز مانند میز مخصوص وجود داشته باشد.

پذیرش در هتل‌های چهار ستاره

پذیرش

پذیرش در هتل‌های چهارستاره در میزی جداگانه و به صورت رسمی‌تر انجام می شود. عموما صندوقدار و کارمند پذیرش وظیفه خاص و متفاوتی دارند. همچنین برای دربان و باربر نیز فضایی در نظر گرفته شده است.

پذیرش در هتل‌های پنج ستاره

پذیرش

تزیینات و دکور ورودی هتل اهمیت بسیار بالایی دارد. کارکنان به صورت حرفه ای خدمات ارائه می‌دهند و موارد ذکر شده در هتل‌های 4 ستاره با سطح بالاتر در هتل‌های 5 ستاره انجام می پذیرد.

موارد الزامی در هتل‌های 4 ستاره و 5 ستاره

  • بر اساس نیاز های میهمانان هتل ها موظف به تدارک امکانات ویژه هستند از جمله: استخر، سونا، جکوزی، سالن بدنسازی، سالن تنیس، بدمینتون و ... که با توجه به فضای هتل طراحی و ساخته می شوند.
  • با توجه به موقعیت مکانی هتل‌ها در مناطق مختلف طراحی امکانات ورزشی مانند سوارکاری، اسکی روی چمن، اسکی روی برف و گلف امکان پذیر است و بر روی امتیاز دهی به هتل ها تاثیر مطلوبی می گذارد.
  • در هتل‌های 4 و 5 ستاره باید امکان برگزاری جلسات کاری و بازرگانی در محیط هایی مخصوص مانند سالن کنفرانس و آمفی تئاتر‌ها را داشته باشند و تجهیزات مورد نیاز مانند ویدئو پروژکتور، هدست، دیتا و... نیز فراهم شود.
  • خدمات ترانسفر در هتل‌های یک تا سه ستاره با درخواست مهمانان قابل انجام است ولی در هتل‌های چهار ستاره و پنج ستاره ارائه خدمات ترانسفر الزامی است.

رستوران‌ها در هتل‌های یک ستاره

رستوران هتل

میزهای آماده شده در هتل‌های یک ستاره باید دارای استاندارد باشند تا میهمانان در هنگام غذا خوردن احساس راحتی نمایند. همچنین فاصله‌ای استاندارد برای رفت و آمد بین میزها برای مهمانان باید وجود داشته باشد.

رستوران‌ها در هتل‌های دوستاره

رستوران هتل

طراحی و دیزاین هتل‌های دو ستاره و یک ستاره مانند هم بوده با این تفاوت که صندلی مخصوص کودکان نیز از الزامات در رستوران است.

رستوران‌ها در هتل‌های سه ستاره

رستوران هتل

چیدمان و طراحی در هتل‌های سه ستاره اهمیت زیادی دارد و باید به جزئیات توجه بیشتری نمود.

رستوران‌ها در هتل‌های چهارستاره

رستوران هتل

طراحی میز ها از جمله وجود گل های تازه بر روی میز رستوران همچنین ترکیب رنگ و نحوه قرار گیری قاشق و چنگال و ظروف روی میز اهمیت زیادی دارد. صندلی های استفاده شده برای میز ها باید راحتی لازم برای میهمانان را داشته باشد.

رستوران‌ها در هتل‌های پنج ستاره

رستوران هتل

موارد ذکر شده در هتل های چهارستاره باید در سطح بالاتری در هتل های پنج ستاره فراهم شود. استفاده از تزئینات و امکانات و تجهیزات لوکس بر روی میز ها الزامی است.


خواندن این محتواها پیشنهاد می‌شود:

دسته ی گردشگری 1402/04/19 بهناز طاهری 0 نظر 1477 بازدید 0 پسند

سوالات متداول درباره امکانات و استاندارد هتل ها با ستاره‌ها و درجات مختلف

نظرات کاربران

نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را ثبت کنید.