logo

لاندری هتل

در سفر به نقاط مختلف احتمالا نیازمند اقامت در هتل های متنوع شده اید، کلمه ای که در امکانات و خدمات اکثر هتل ها ممکن است دیده باشید، کلمه ی لاندری یا همان خشکشویی است. جزیره ی زیبا و رویایی کیش  قطب اصلی گردشگری کشور محسوب می شود و در زمان رزرو هتل مسافران حتما کلمه لاندری را در بخش خدمات همه ی هتل های لوکس، هتل های 5 ستاره،  هتل های 4 ستاره ، هتل های سه ستاره  و برخی هتل های دو ستاره مشاهده می کنند، در این مقاله اطلاعات کامل در مورد لاندری هتل ها در اختیار شما قرار می دهیم.

لاندری هتل چیست؟

لاندری واژه انگلیسی به معنی خشکشویی یا لباسشویی است و در هتل به مکانی گفته می شود که در آن انواع مختلف پوشاک، پرده، پارچه و ... شستشو، خشک و اتو می شود و می توانند از جنس الیاف طبیعی یا الیاف مصنوعی مانند: کتان، پلاستیک، پوست، نایلون و ... باشند.

لاندری هتل

وظایف لاندری هتل

لاندری هتل یا خشکشویی وظیفه ی شستشو، خشک کردن و اتو کردن پارچه و پوشاک در هتل را به عهده دارد و شامل موارد زیر می شود:

  • موارد استفاده شده جهت خدمات در اتاق ها که شامل: ملحفه، روبالشتی، حوله، پتو، روتختی، پرده و ....
  • حوله های استخر و سونای هتل
  • لباس یونیفرم کارمندان و پرسنل قسمت های مختلف هتل
  • تمام پارچه های استفاده شده در رستوران، سالن های پذیرایی و جشن ها و کنفرانس های هتل که شامل: رومیزی، دستمال سفره، تو سینی، لچکی، رانر و ....
  • تمام دستمال ها و پارچه های مورد استفاده در قسمت خانه داری
  • در برخی موارد برای کسب درآمد بیشتر ارائه خدمات به مشتریان بیرونی

لاندری هتل

انواع سرویس لاندری هتل

هتل ها مختلف  از لاندری به شکل های متفاوتی استفاده می کنند، اما به طور کلی لاندری به دو گروه تقسیم می شود که شامل:

  1. خشکشویی که خارج از محیط هتل انجام می شود و تمام کارهای مربوط به شستشوی و خشک کردن انواع پارچه ها، ملحفه، روبالشتی و .... را انجام می دهد.
  2. خشکشویی که در فضای داخلی هتل می باشد و کار شستشو، خشک کردن و  اتو کردن انواع رومیزی، ملحفه؛ یونیفرم کارکنان و .... را انجام می دهند.

لازم است بدانید که هتل های مجلل و لوکس دارای اتاقی مخصوص لاندری یا رخت شویی هستند و مجهز به امکاناتی مانند: ماشین لباسشویی و خشکشویی، اتو، دیگ بخار، سینک بزرگ مخصوص لباس های حساس و لکه دار و .... می باشند، تا این خدمات را با کیفیت مطلوب ارائه دهند.

لاندری هتل

مراحل لاندری از ابتدا تا انتها در هتل ها

اینطور در نظر میگیریم که هتل مورد نظر شما تمام امکانات را برای انجام خدمات لاندری دارد، در ادامه مراحل نحوه ی انجام لاندری از زمان دریافت پارچه، لباس و .... تا تحویل آن را بررسی میکنیم:

  • مرحله یک: آموزش به خدمه ی هتل

پرسنل هتل یکی از عوامل مهم و اصلی موفقیت هتل ها و جذب مسافران محسوب می شوند و سرویس دهی مطلوب نیازمند آموزش مناسب پرسنل می باشد، .برای ارائه لاندری ایده آل از سوی خدمه هتل لازم است که حتما مطالبی مانند: چگونگی مرتب کردن ملحفه ها و پارچه ها، نحوه ی پذیرش آنها و ... را آموزش ببینند.

  • مرحله دوم: آماده کردن ملحفه های کثیف برای شستشو

بعد از فراگیری آموزش کافی کارکنان هتل، نوبت به آماده کردن ملحفه، روبالشی، رومیزی و ... در زمان از قبل تعیین شده برای شستشو می باشد. مطابق عرف ملحفه های تمیز و شسته شده در مدت زمان 24 ساعت تحویل داده می شوند. اما گاهی ممکن است اتفاقات غیر منتظره بیفتد و مدت زمان بیشتری برای تحویل آنها طول بکشد.

لاندری هتل

  • مرحله سوم: تعیین وزن ملحفه های کثیف و پذیرش آنها

ملحفه هایی که از هتل رسیده اند، وزن می شوند و مطابق با اصول لاندری در جایی ثبت و ضبط می گردند. از جمله مواردی که باید در این مرحله دقت داشته باشید، ثبت در کامپیوتر مرکزی برای نظارت بر پذیرش سفارش ها می باشد، این سیستم به طور مرتب توسط کارکنان لاندری چک می شود تا ملحفه هایی قسمت های مختلف با یکدیگر قاطی نشوند.
در پذیرش لباس های مهمانان هتل باید یک فرم دقیقا مطابق با خشکشویی های معمولی تکمیل شود، در این فرم اطلاعاتی مانند: مشخصات فردی، شماره اتاق، نوع و تعداد لباس و ... نوشته می شود تا در زمان دریافت آن از لاندری مشکلی پیش نیاید.

  • مرحله چهارم: مرتب شدن ملحفه و لباس ها

در این مرحله به صورت دستی توسط کارکنان لباس ها، ملحفه ها و ... بر اساس نوع و اندازه یشان مرتب می شوند. اهمیت این مرحله در این است که اگر شی به جز ملحفه،لباس، پارچه و ... به خدمه ی لاندری تحویل داده شده باشد یا توسط آنان به صورت اشتباهی جمع آوری شده باشد، مشخص میشود و اشیا غیر متفرقه مانند: ظرف و اسباب بازی ها جدا و کنار گذاشته می شوند، همچنین لباس ها و ملحفه ها بر اساس جنس و رنگ تفکیک می شوند تا شستشوی آنها دقیق و باکیفیت انجام شود.

لاندری هتل

  • مرحله پنجم: شستشو، خشک، اتو و تا زدن ملحفه ها

بعد از گذراندن مراحل اولیه زمان شستشو  ملحفه ها و پارچه ها می شود. غالبا لاندری ها تمام تلاش خود را می کنند تا شستشو به بهترین شکل ممکن انجام گیرد و با کمترین مصرف انرژی و آسیب به محیط زیست باشد.
شستشو: بعد از مرتب شدن ملحفه ها آماده شستشو می شوند، دستگاه های امروزی شستشویی با مصرف آب و انرژی حدود چهار برابر کمتر نسبت به گذشته انجام می دهند.
خشک کردن: بعد از شستشوی ملحفه ها، پارچه ها و ... نوبت به خشک کردن آنها می رسد. دستگاه های مدرن امروزی موجود در لاندری ها دارای سنسوری می باشند که از خشک کردن بیش از حد ملحفه ها و آسیب زدن به آنها جلوگیری می کند.
اتو و تا کردن ملحفه و پارچه ها: بعد از شستشو و خشک کردن ملحفه ها باید توسط خدمه، به صورت مرتب اتو و تا زده میشوند. کارکنان لاندری، ملحفه ها را داخل اتوهای بزرگ قرار می دهند، این اتوها ملحفه ها را به صورت کامل خشک و اتو می کند. اقلامی که نیازی به اتو زدن نداشته باشند، داخل دستگاه هایی قرار می گیرند و به صورت کامل تا، مرتب و جمع می شوند.

لاندری هتل

  • مرحله ششم: اندازه گیری وزن دوباره ملحفه ها

این مرحله، مرحله ی پایانی لاندری می باشد و ملحفه ها دوباره برای تحویل به هتل ها وزن می شوند. لازم است بدانید که ملحفه های آسیب دیده، لکه دار و آنهایی که نیاز به شستشوی ویژه دارند جدا می شوند و به صورت مجزا وزن آنها اندازه گیری می شود.

تحویل لباس مهمان به لاندری

تحویل لباس به لاندری هتل کار پیچیده ای نیست و اگر جز خدمات هتل باشد، هزینه ای از شما دریافت نمی شود. در هتل ها مهمانان به طور مستقیم لباس خود را به خدمه لاندری تحویل نمی دهند، بلکه در داخل اتاق ها کیسه های  پلاستیکی، مخصوص قرار دادن لباس های کثیف مهمانان است و روی آن فرمی گذاشته شده است که از شما خواسته شده که اطلاعات آن را کامل کنند و شامل:
نام مسافر، شماره اتاق، انواع لباس، تعداد لباس، نوع شستو و اینکه چطور لباس به شما تحویل داده شود، آویزان یا تا شده می باشد.

لاندری هتل

میزان تاثیر لاندری هتل در مهمانداری موفقیت آمیز

لاندری یکی از خدمات مهم و اساسی در مهمانداری موفق و ایده آل هتل ها است زیرا:

  • یکی از اجزای مهم هتل ها پارچه و ملحفه ها با اندازه و استانداردهای متفاوت است.
  • اگر در سرویس دهی اتاق ها ملحفه ی تمیز وجود نداشته باشد، هتل به دلیل ارائه ی خدمات ضعیف در مهمانداری مشتریان خود را از دست می دهد و باعث از دست دادن تجارت و سود دهی آن می شود.
  • اگر حوله های سفید و تمیز به مهمانان ارائه داده نشود و به جای آن حوله های کرم و خاکستری باشد، تاثیر نامطلوب به دلیل ضعف لاندری در مهمانان هتل میگذارد که به نوبه خود در درآمد هتل تاثیر زیادی می گذارد.

خواندن این محتواها پیشنهاد می‌شود:

دسته ی گردشگری 1399/09/15 میترا امیری 0 نظر 4595 بازدید 4 پسند

سوالات متداول درباره لاندری هتل

نظرات کاربران

نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را ثبت کنید.